Ingrediënten:
(2 personen)
1 sjalot
2 teentjes look
1 flesje Brothway chicken-curcuma*
200g bloemkoolrijst
100g champignons
100g oesterzwammen
200g kipfilet
30g geraspte kaas ( max 20g vet)
Olijfolie*
2 eetlepels ghee*
zwarte peper
Himalayazout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Snij de kip in fijne reepjes.
Snij de champignons in kwartjes en de oesterzwammen in reepjes, bak ze samen aan in de ghee, kruid met peper en zout en als ze gaar zijn laat je ze uitlekken.
Snij de sjalot en de look fijn en stoof die aan in een mooie hoeveelheid olijfolie.
Voeg de bloemkoolrijst toe en laat een 2 tal minuten stoven.
Voeg de bouillon en de kipreepjes toe en laat 5 à 8 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer regelmatig om.
Als de bloemkoolrisotto gaar is voeg je de champignons toe, laat nog even samen warm worden, kruid naar smaak met zout en peper en werk af met de gemalen kaas.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.