Ingrediënten:
(2 personen)
30g rode ui
100g aubergine
100g courgette
100g puntpaprika
70g snoeptomaatjes
400g verse zalm
60g ongekookte quinoa
olijfolie*
italiaanse kruiden ( een mengeling zonder suiker!)
½ koffielepel groentebouillon zonder suiker*
zwarte peper
himalayazout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°
Snij de courgette, aubergine en puntpaprika in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm.
Snij de snoeptomaatjes in 2 en de rode ui in ringen. Leg alle groentjes op bakpapier op de bakplaat. Giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over, kruid met peper, zout en de italiaanse kruiden. Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 à 20 minuten ( volgens de oven en de dikte van je groenten)
Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met de bouillon en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Kruid de zalm met peper en zout en bak die in olijfolie.
Schik alles samen en laat het je smaken.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.