Portobello hamburger
Voor 2 personen gaartijd 20 min, werk 20 min.
Wie het pad van gezonde voeding opgaat, zal merken dat het verlangen naar junkfood steeds kleiner wordt, omdat je weet dat junkfood je achterlaat met een bijzonder onaangenaam opgeblazen en moe gevoel terwijl je intussen gewend bent aan dat energieke lijf. Maar je kan natuurlijk ook genieten van een hamburger. Daarom deze versie, die ik persoonlijk wel lekkerder vind. Een heerlijke combinatie van volle smaken en zachte structuren.
2 grote portobello’s, neem de grootste exemplaren
240 gr kippengehakt
2 grote ajuinen
2 tomaten
een handvol bladpeterselie
- Haak de steel van de portobello’s weg en wrijf deze volledig in met olijfolie, kruid met peper en zout.
- Leg ze met de open kant naar beneden op een ovenrooster en gaar ze een 15-tal minuten op 180 graden.
- Snijd de uien in ringen en stoof ze met flink wat olijfolie tot ze helemaal gaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Snijd de tomaten in blokjes, laat 2 schijfjes over, verwijder de zaadjes en het harde gedeelte, stoof alles flink op met olijfolie, peper en zout.
- Meng het gehakt met de grof gesneden bladpeterselie en kruid bij indien nodig.
- Maak er hamburgers van en bak ze in de pan. Dresseer zoals op foto.
Geniet van je gezonde hamburger! De portobello zit boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Zo bevat het vit. B3 en B5 beiden belangrijk voor je energiestofwisseling, concentratievermogen en geheugen.